Tilbud på Pinot Noir vine

Ikke kun Bourgogne


Når jeg drikker rødvin foretrækker jeg helt klart de lidt lettere af slagsen. Her kommer rødvin på druen Pinot Noir ind i billedet. Pinot Noir er den helt store blå drue i Bourgogne, men det er også en drue, som plantes i hele resten af vinverdenen, som her tillige Argentina. Med sin tynde skal er det dog også en vanskelig drue at dyrke, måske er det derfor, at så mange vindyrkere tager udfordringen op.

I Bourgogne findes nogle af de dyreste og mest prestigefyldte vine. De 2 første her kommer fra et hus, der har været i familien Gavignets eje siden 1920. Produktionen har siden 2008 gennemgået en bæredygtig omlægning. Huset ejer selv alle markerne i forskellige områder af Bourgogne.

Bestil på

telefon 2076 6930
eller på mail hanne@winescout.dk

Cajo Amarone – 2014 – alc. 16%

Bourgogne Pinot Noir
2018 - alc. 12,5%


En helt klassisk Bourgogne, hvor druerne kan komme fra stort set hele området, men som det ofte er i Frankrig afslører producenten ikke meget om sine metoder eller hvor druerne kommer fra. Denne vin har lagret på franske fade i 18 mdr. Minimum 25% af fadene er nye fade. Vinen dufter og smager af hindbær og jordbær efterfulgt af et hint af kaffe og lidt røg fra de franske fade. Syren er pænt høj. Vinen matcher rigtigt godt med de klassiske retter fra Bourgogne, coq au vin og boeuf bourguignon, men også kylling og kalkun, helst med kartofler og salat/grøntsager. Sovsen hertil skal enten være skysovs eller rødvinssovs.
Normal pris 200 kr
Ved køb af 3 stk - 170 kr pr stk


Bourgogne Hautes-Cotes de Nuits,

Pinot Noir
2018 - alc. 13%


Fra samme hus kommer denne vin, hvor druerne stammer fra et specifikt område, en såkaldt subregion; Hautes-Cotes de Nuits. Kvaliteten og dermed prisen har lige fået et nøk op ad. Denne vin har også lagret på franske fade i 18 mdr. Minimum 25% af fadene er nye. Vinen dufter og smager af røde kirsebær, hindbær og jordbær efterfulgt af let kaffe og røg fra de franske fade. Syren er pænt høj. Vinen matcher også rigtigt godt med de klassiske retter fra Bourgogne, kylling og kalkun. Desuden også kalvesteg og andebryst. Er man lidt mere dristig kan vinen også matche stegt fisk, dog skal fisken ikke bades i citron og ikke for meget sødt tilbehør.
Normal pris 220 kr
Ved køb af 3 stk - 185 kr pr stk

Mere kompleksitet - Pinot Noir
2018 – Altocedro

alc. 14,3%


Denne vin er produceret i Argentina i Uco Valley, Mendoza, af producenten Karim
Mussi på gården La Consulta. Gæringen foregår på hele drueklaser i cementtanke. Den gærede vin skilles fra skind, stilke og kerner og hældes på franske fade, hvor vinen lagrer 1 år. Vinen er meget lys, men der mangler hverken smag eller duft og vinen er mere kompleks end de to fra Bourgogne. Smag og duft er igen domineret af de røde bær, kirsebær, hindbær og jordbær efterfulgt af svampe, kaffe og lidt røg fra de franske fade. Syren er pænt høj og vinen matcher derfor rigtigt godt med, igen de klassiske retter fra Bourgogne og kylling og kalkun. Desuden også kalvesteg og andebryst. Jeg vil ikke anbefale den til fisk, men ville ikke tøve med at smide en håndfuld svampe på panden eller i sovsen.
Normalpris 165 kr
Ved 3 stk - 150 kr pr stk

OVERRASKELSE

Winescout •  Telefon 2076 6930  •  hanne@winescout.dk  •  www.winescout.dk