Tilbud på julevine – afhentning

 

Som tidligere skrevet er jeg sprunget ud som vinhandler i det små. Jeg importerer pt. ikke selv champagne og vin, men arbejder sammen med familie og netværk, derfor har jeg kun et begrænset parti. Nu nærmer julen sig og her er mit bud på god julevin.

Normalt foretrækker jeg de lidt lette vine, men nogle gange om året skal der alligevel lidt mere tryk på vinen for at hamle op med maden, specielt julemaden kræver sin vin. Det er ikke så meget and og flæskesteg, der er de krævende her, men derimod tilbehøret; rødkål og brune kartofler er en udfordring for de lette vine. Så altså tryk på. Det får du i Amarone, som også koster lidt penge. Hvis du vil have et kassekreditvenligt alternativ – så passer Rhone-vinen også fint til.


Tips:

Undlad at spise rødkål eller brune kartofler lige før du drikker en tår af vinen. Tag hellere en bid af stegen, så smager vinen meget bedre. Dette tip er specielt brugbart hvis du serverer en lettere vin end de her nævnte.

Bestil på

telefon 2076 6930
eller på mail hanne@winescout.dk

Cajo Amarone – 2014 – alc. 16%

Druerne i denne vin er de traditionelle for området; Corvino, Corvione, Rondinella. Druerne er håndplukket og derefter tørret i godt 3 mdr. som det kræves af en Amarone. Efter gæringen er vinen lagret på franske fade i et år.

Vinen leverer et godt modspil til julemaden med det velkendte tilbehør. Den høje alkohol spiller godt op mod den fede julemad og den nærmest sødmefulde frugtighed klarer både rødkål og brune kartofler.

Vinen dufter og smager af mørke bær, solbær og kirsebær efterfulgt af et hint af krydderurter, kaffe og lidt røg fra de franske fade

Normal pris 350,- kr.

Ved køb af 3 stk. pris 325,- kr.Cotes du Rhone – Le Mas des Collines – 2017 – alc. 14%

Denne vin er lavet på druerne Grenache 80% og Syrah 20%. Producenten afslører ikke meget om sine produktionsmetoder, men smag og duft er igen de mørke bær – det første der kommer frem er mørke kirsebær, lidt urter, sort peber og herefter røgen fra fadene.

Vinen er i overraskende god balance trods sine kun 3 år på bagen. Et godt køb.

Pris 100,- kr. ved køb af 3 stk.

Jeg kan også få fat i storebroren fra Gigondas, men så skal du lægge

50,- kr. oven i, altså 150,- kr.