Julevin – afhentning – bland selv 3 stk. og opnå de viste prise


ulemaden udfordrer vinvalget. Det er ikke så meget and og flæskesteg, der er de krævende her, men derimod tilbehøret; rødkål og brune kartofler, som er en udfordring for vinen. Vi skal have fat på nogle lidt tungere vine.
Det får du bl.a. i Amarone, som også koster en del penge, derfor har jeg i år valgt at fokusere på kassekreditven­lige alternativer, såsom Rhone og Amarones lillesøster Ripassoen – der også klarer julemaden i fin stil.


Bestil på

telefon 2076 6930
eller på mail hanne@winescout.dk

Tips:

Undlad at spise rødkål eller brune kartofler lige før du drikker en tår af vinen. Tag hellere en bid af stegen, så smager vinen meget bedre.

Gigondas – Le Mas des Collines – 2019 – alc. 15,5%
Producenten oplyser ikke meget om vinens vej til flasken, men den er produceret på Grenache og Syrah, som er typisk for Sydrhône. Smag og duft er ret krydret med sorte bær og lidt røg fra fadene. Alkoholen er oppe på 15,5% som balancerer den fede julemad rigtigt godt. I forhold til tidligere år har producenten sat prisen op, men også skiftet etiket og det pynter. Vinen har ligget nogle år på gamle egefade og har opnået en intens balance i smagen. Den skal jeg have med til juleaften.
Pris 175,- pr. stk. ved køb af 3 stk.


Jeg har også nogle få flasker Cotes du Rhone 2018, 14% fra samme producent til 100,- pr. stk. ved køb af 3 stk.Alta, Ca ’Botta, Valpolicella Ripasso – 2017 – alc. 14%
Vinen er produceret med 2 gæringer. Først gæres mosten efter høsten, herefter gæres igen ved at lade vinen løbe gennem kvaset fra Amarone-vinene, som produceres på samme vingård. Der opnås en blødere, mere sødmefuld vin med en højere alkoholprocent. Metoden kaldes Ripasso. Man kan med rette kalde vinen for Amarones lillesøster.
Vinen dufter og smager af modne kirse- og brombær med hints af chokolade og røg fra fadlagringen.
Vinen er produceret i Veneto – altså mellem Gardasøen og Venedig, hvor de traditionelle druer indgår; Corvina, Rondinella og Corvinone.

Pris 140,- pr. stk. ved køb af 3 stk.


Jeg kan også skaffe Amaronen, Cajo 2014, 16%
fra samme producent til 375,- pr. stk. ved køb af 3 stk.