Chardonnay


Denne grønne drue er den mest plantede hvidvinsdrue i verden. Den indgår også i champagne i stor stil. Det er svært at sige noget generelt om Chardonnay, da druen afspejler det såkaldte terroir, altså områdets karakteristika, såsom jordbundsforhold , klima m.m. Der til kommer, at mange producenter tilfører vinen smag i forbindelse med produktionen og lagringen. Jeg er faldet for - og over to fra Australien.

Bestil på

telefon 2076 6930
eller på mail hanne@winescout.dk

Langmeil Winery fra South Australia – Barossa – Eden Valley – et vinhus der har eksisteret i mange år efter australske forhold.

Spring Fever Chardonnay – 2018 - alc. 13,5%


En sprød Chardonnay, der kun har lagret på ståltanke og derfor har bevaret sin friskhed og umiddelbare, men moderate syre.

Vinen dufter og smager af fersken, citrus, honningmelon og en anelse af noget floralt. Vinen matcher rigtigt godt med fisk- og skaldyrs retter, gerne med en cremefraiche dressing eller let fløde/smørsovs. Risotto og lette retter med kylling går også fint i spænd med vinen.


Normal pris 130,- kr.
ved køb af 3 stk. pris 120,- pr. stk.


High Road Chardonnay – 2018 - alc. 13,5%


En mere fed Chardonnay fra samme hus. 68% af vinen har lagret på nye og nyere franske fade i 7 mdr.

Vinen dufter og smager af fersken, citrus, honningmelon og marcipan, som giver en fornemmelse af sødme. Vinen matcher rigtigt godt med federe fiskeretter, såsom dampet og ristet laks, men også med salater, fx cæsar-salat, retter med fjerkræ eller ostebordet.


Normal pris 200,- kr.
ved køb af 3 stk. pris 170,- pr. stk.